KotiReseptitMitä kokeneet puutarhurit istuttavat vihannespuutarhaan kesäkuussa: älä unohda näitä vihanneksia ja juureksia

Mitä kokeneet puutarhurit istuttavat vihannespuutarhaan kesäkuussa: älä unohda näitä vihanneksia ja juureksia

Kesä – aktiivisen työskentelyn aika kotitilojen tonteilla ja kasvimaalla.Huolimatta siitä, että useimmat viljelykasvit istutetaan perinteisesti keväällä, kokeneet puutarhurit ja puutarhurit tietävät, että kesäkuussa on mahdollisuus jatkaa useiden vihannes- ja juurikasvien istuttamista.Oikea viljelykasvien valinta ja agronomisten vaatimusten noudattaminen mahdollistavat runsaan sadon saamisen ja tuoreiden vihannesten kauden pidentämisen.

Tässä artikkelissa tarkastelemme, mitä vihanneksia ja juureksia suositellaan istutettavaksi kasvimaalle kesäkuussa.

Ensinnäkin kesäkuussa voidaan istuttaa useita viherkasveja, kuten salaattia, tilliä ja pinaattia.Salaatti, joka kylvetään yleensä keväällä huhti-toukokuussa, voi tuottaa satoa koko kesän ajan, jos valitaan oikeat lajikkeet.On tärkeää valita kesä- tai yleissalaattilajikkeiden siemeniä.Tilliä, kuten salaattia, voi kylvää 10-15 päivän välein, ja siemeniä voi liottaa etukäteen kuumassa vedessä itämisen nopeuttamiseksi.Tilliä kannattaa myös muistaa kastella runsaasti.Pinaatin kylvöstä sadonkorjuuseen kuluu noin 55 päivää, joten sitä voi kylvää huhtikuun alusta alkaen joka toinen viikko.

Toiseksi vihreää sipulia suositellaan istutettavaksi alkukesästä.Se voidaan istuttaa porkkanoiden kanssa sekoitettuna.On muistettava, että sipuli on maaperää vaativa kasvi, joten ennen istutusta on valmisteltava sänky perusteellisesti kyntämällä ja muokkaamalla se.Kuumina kuukausina sipuli tarvitsee säännöllistä kastelua.

Kolmas , kesäkuu – on hyvä aika istuttaa juurikasveja talven varalle.Eteläisillä alueilla istutus voidaan tehdä heinäkuun puoliväliin asti, mutta muilla alueilla istutus voidaan tehdä vasta kesäkuussa.Jos istutat kesäkuussa varhaisia naurislajikkeita, voit saada sadon 1,5-2 kuukaudessa.Punajuuret ja porkkanat voidaan myös kylvää kesäkuussa.

Näin ollen huolimatta siitä, että vihanneskasvien istutuksen päätyö osuu kevätkuukausiin, kokeneet dachan viljelijät ja puutarhurit eivät jätä käyttämättä tilaisuutta pidentää tuoreiden vihannesten sesonkia, istuttamalla useita kasveja kesäkuussa.Vihannesten ja juurikasvien oikea valinta, agronomisten vaatimusten noudattaminen ja oikea-aikainen kastelu mahdollistavat runsaan sadon ja tuoreiden vihannesten maun nauttimisen syksyyn asti.Älä pelkää kokeilla ja tehdä omia säätöjäsi vihannesten viljelyprosessissa – loppujen lopuksi vain käytäntö voi opettaa todelliselle puutarhurille kaikki tämän kiehtovan ammatin hienoudet.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten