KotiReseptitMiksi kokeneet kokit hierovat suolaa kurkkuun ennen viipalointia: 3 välttämätöntä käyttöä keittiössä

Miksi kokeneet kokit hierovat suolaa kurkkuun ennen viipalointia: 3 välttämätöntä käyttöä keittiössä

Ruokakulttuurissa on runsaasti erilaisia tekniikoita ja menetelmiä, jotka ovat siirtyneet sukupolvelta toiselle.Yksi tällainen tekniikka on kurkkujen hierominen suolalla ennen niiden käyttöä ruokiin.Tällä yksinkertaisella mutta tehokkaalla tekniikalla on syvät juuret perinteisessä keittiössä, ja se on edelleen ajankohtainen nykyaikaisessa gastronomiassa.

Huolimatta sen yleisyydestä ammattikokkien ja kokeneiden kotikokkien keskuudessa monet eivät vieläkään tunne tätä tekniikkaa ja sen hyötyjä.Tässä tekstissä tarkastelemme tärkeimpiä syitä siihen, miksi suolan hierominen kurkkuihin on edelleen suosittu käytäntö, ja selitämme, mitä parannuksia se tuo lopputulokseen.

Ensinnäkin kurkkujen hierominen suolalla ratkaisee tehokkaasti liiallisen kosteuden ongelman.Kurkut sisältävät luonnostaan huomattavan paljon vettä, mikä voi vaikuttaa kielteisesti niiden ruokien rakenteeseen ja makuun, joissa niitä käytetään.Suolan käytön ansiosta ylimääräinen kosteus saadaan poistettua vihanneksesta, mikä parantaa sen koostumusta.Tämän seurauksena kurkusta tulee rapeampi ja vähemmän vetinen, mikä on erityisen tärkeää, kun sitä käytetään salaateissa tai itsenäisenä välipalana.

Toiseksi suola toimii luonnollisena säilöntäaineena.Tämä suolan ominaisuus on ollut ihmiskunnan tiedossa jo muinaisista ajoista lähtien, ja sitä on käytetty aktiivisesti ruoanlaitossa tähän päivään asti.Kun kurkut käsitellään suolalla niiden pinnalla, luodaan bakteerien kehittymiselle epäsuotuisa ympäristö ja hidastetaan hapettumisprosesseja.Tämän ansiosta suolalla käsitellyt kurkut säilyttävät tuoreutensa, houkuttelevan ulkonäkönsä ja makunsa pidempään.Tämä on erityisen hyödyllistä, kun valmistat ruokaa etukäteen tai jos haluat säilyttää viipaloituja kurkkuja jonkin aikaa.

Kolmanneksi suolalla hierominen auttaa poistamaan kurkkujen joskus sisältämän katkeruuden.Tämä katkeruus johtuu kurbitasiiniksi kutsutusta aineesta, joka on ominaista kurkkujen heimoon kuuluville kasveille, joihin kurkut kuuluvat.Suolalla hankaamista jatketaan, kunnes kurkun pinta muuttuu vaahtoavaksi, mikä osoittaa, että kurbitasiini on hajonnut.Tällä menetelmällä voidaan parantaa kurkkujen makua huomattavasti, jolloin niistä tulee maukkaampia ja monipuolisempia käyttää.

Kurkkujen hankaaminen suolalla voi parantaa kurkkujen rakennetta, pidentää niiden tuoreutta ja parantaa niiden makua.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten