KotiReseptitMeidän perheessämme kuoritaan herukat vain tällä tavalla.Et löydä nopeampaa menetelmää

Meidän perheessämme kuoritaan herukat vain tällä tavalla.Et löydä nopeampaa menetelmää

6. 7. 2024 (Kuva: shutterstock/Julitt).

Herukkakausi on juuri alkanut Slovakiassa, ja sitä kannattaa syödä, koska se on maukasta ja terveellistä.Jos et pidä niiden vaivalloisesta kuorimisesta, kokeile isoäitini temppua, niin poistat varret nopeammin kuin koskaan.Et likaa käsiäsi etkä todellakaan väsy.Käytä vain yhtä esinettä keittiön kaapistasi.

Herukat ovat yksi terveellisimmistä kesähedelmistä, jotka alkavat kypsyä kesäkuun lopulla. Voit syödä niitä matkalla seuraavien viikkojen aikana tai säilyttää niiden ainutlaatuisen makean mutta hieman kirpeän maun pidempään valmistamalla hedelmäsäilykkeitä, kuten hilloja, mehuja tai liköörejä.

Kun hedelmät on kuitenkin kerätty pensaasta, ne on ensin valmisteltava jalostusta varten Herukoiden kuoriminen varresta voi olla työlästä, mutta sitä ei enää tarvitse tehdä käsin. Kokeile tätä yksinkertaista, isoäitini opettamaa temppua, niin pääset varresta eroon nopeammin kuin koskaan.Ja ilman mitään vaivaa.

Miksi syödä herukoita? Nämä marjat ovat vitamiinien aarreaitta

Herukoiden ominaisuudet riippuvat siitä, onko puutarhassasi mustia vai punaisia lajikkeita. Molemmat tukevat elimistön vastustuskykyä, puhdistavat kehoa myrkyistä ja sisältävät monia arvokkaita vitamiineja.Niiden säännöllinen syöminen voi myös parantaa ihon, hiusten ja kynsien kuntoa.

Mustaherukat ovat erinomainen C-vitamiinin lähde (ne sisältävät jopa 300 mg/100 g).Niiden lisääminen ruokavaliossasi alentaa huonoa kolesterolia, parantaa suoliston toimintaa ja puhdistaa elimistöäsi vapaista radikaaleista.

Ja punaherukoiden sisällyttäminen ruokavalioon voi parantaa veren hyytymistä. Ne ovat erinomainen kaliumin (jopa 275 mg 100 grammassa), B-vitamiinien, kalsiumin ja raudan lähde. Ne sisältävät vähemmän kaloreita, mikä voi olla tärkeää laihduttavalle ruokavaliolle.

Et löydä nopeampaa tapaa kuoria herukoita.Isoäitini käytti sitä vuosia

Isoäitini on käyttänyt yksinkertaista ja kätevää tapaa kuoria herukat jo vuosia.Hän käyttää. varsien poistamiseen.haarukkaa. Miten hän poistaa ne lempivälineellään? Se on helpompaa kuin luuletkaan.

Hän yksinkertaisesti asettaa herukan varren haarukan piikkien väliin ja vetää haarukkaa voimakkaalla liikkeellä ylhäältä alas kulhon yli.Varret putoavat tehokkaasti yhteen kulhoon ja hän siirtää hedelmät toiseen, suurempaan ja puhtaampaan kulhoon.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten