KotiReseptitMansikat säilyvät paljon pidempään: muista marjojen poiminnan ja säilytyksen pääsäännöt

Mansikat säilyvät paljon pidempään: muista marjojen poiminnan ja säilytyksen pääsäännöt

Mansikat – yksi rakastetuimmista ja odotetuimmista marjoista, joka symboloi kesän tuloa.Sen mehukas ja tuoksuva hedelmä on todellinen herkku, jota voi syödä tuoreena, lisätä jälkiruokiin tai valmistaa siitä hilloja ja muita herkkuja.Jotta tästä kauden herkusta voi nauttia täysin siemauksin, on kuitenkin tärkeää poimia ja säilyttää mansikat oikein, jotta ne pysyvät tuoreina ja maukkaina mahdollisimman pitkään.

Tässä artikkelissa tarkastelemme muutamia hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla voit maksimoida sadonkorjuun keston.

Ensinnäkin marjat tulisi poimia viileämpään aikaan päivästä, aamulla tai illalla, jolloin aurinko ei lämmitä niitä.Näin vältetään mansikoiden ennenaikainen pehmeneminen ja pilaantuminen.Märkiä hedelmiä ei pitäisi myöskään korjata sateen tai kasteen jälkeen, koska ne pilaantuvat nopeasti.

Toiseksi , poimittaessa on tärkeää, ettei marja vahingoitu, joten varsi on ehdottomasti jätettävä.Tämä pidentää mansikoiden säilyvyyttä ja säilyttää niiden maun.

Kolmanneksi sopivien astioiden valinta on erittäin tärkeää.On parasta käyttää matalia ja leveitä koreja, joissa on reikiä ilmanvaihtoa varten.Tämä estää marjoja painautumasta toisiaan vasten ja tuottamasta mehua.

Neljänneksi mansikoita kannattaa lajitella poiminnan aikana käyttämällä kahta erillistä astiaa – toinen suurille ja kiinteille marjoille ja toinen ryppyisille ja pienille marjoille.Näin vältytään tulevaisuudessa ylimääräiseltä lajittelulta, joka voi vahingoittaa satoa.

Viidenneksi marjojen pesu poiminnan jälkeen on ehdottomasti kielletty, koska se nopeuttaa marjojen pilaantumista.Pyyhi ne sen sijaan varovasti harjalla lian ja hiekan poistamiseksi.Jos hometta löytyy, poista saastunut hedelmä välittömästi, jotta tartunta ei pääse leviämään.

Noudattamalla näitä yksinkertaisia ohjeita voit maksimoida poimittujen mansikoiden käyttöiän ja pitää ne tuoreina, maukkaina ja aromikkaina.Oikea marjojen poiminta- ja säilytystekniikka mahdollistaa sen, että voit nauttia tästä kesäherkusta mahdollisimman pitkään ja ilahduttaa itseäsi ja läheisiäsi.Muista, että mansikkakausi on melko lyhyt, joten on tärkeää ottaa siitä kaikki irti ja korjata koko sato ja välttää marjojen vääränlaisesta käsittelystä johtuvat menetykset.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten