KotiReseptitLämmössä kannattaa olla varovainen, kuinka monta kahvia juo päivässä.Tämä määrä on vaarallinen

Lämmössä kannattaa olla varovainen, kuinka monta kahvia juo päivässä.Tämä määrä on vaarallinen

Kun puhutaan kofeiinimyrkytyksestä, puhutaan aina lähinnä kahvista ja sen väärinkäytön mahdollisista seurauksista.Samaan aikaan ravitsemustieteen tohtori Michał Wrzosek muistuttaa, että neljä tölkkiä toista suosikkijuomaa riittää aiheuttamaan kofeiinimyrkytyksen.

Useimmat slovakit eivät voi kuvitella päivää juomatta vähintään yhtä tai kahta kuppia kahvia.Voisiko tämä johtua sen virkistävistä ominaisuuksista? Vai houkutteleeko meitä enemmän itse rituaali, se nautinnon hetki, jonka tämän aromikkaan mustan juoman nauttiminen antaa meille? Emme tiedä vastausta tähän kysymykseen, mutta tiedämme, että jotkut ihmiset haluavat viedä tämän „nautinnon lähteen“ hieman liian pitkälle.Ja sitten alkaa kofeiinimyrkytys.

Tohtori Michał Wrzosek, kliininen ravitsemusterapeutti ja urheiluvalmentaja, päätti esitellä kofeiinimyrkytyksen aiheen kannattajilleen.Asiantuntija selitti, miten tämä asia liittyy tavalliseen kahvin juomiseen ja miten se liittyy muihin juomiin, jotka usein unohdetaan tässä yhteydessä.Wrzosekin sanat ovat selkeitä ja ymmärrettäviä.Energiajuomat ovat jotain paljon vaarallisempaa kuin kahvi.

Kofeiinimyrkytys.Asiantuntija selittää

Tohtori Wrzosek aloitti lyhyen luentonsa myönteisellä johdannolla.Hän muistutti kuulijoita siitä, että kahvi on suhteellisen turvallinen juoma ja että sen sisältämä tappava kofeiiniannos ihmiselle on 200-400 mg ruumiinpainokiloa kohti.Mutta tarkoittaako tämä, että voimme nauttia kahvia ilman rajoituksia? Ehdottomasti ei.Kahvipavuista valmistettua kofeiinipitoista juomaa harkittaessa on kuitenkin syytä ajatella myös energiajuomia, joiden luvut ovat jo täysin erilaiset.

Jo 500 mg kofeiinia elimistössä voi aiheuttaa myrkytyksen.Tällaisen tuloksen voi saavuttaa myös kahvilla, mutta sen eteen täytyy „tehdä kovasti töitä“.Kuten tohtori Wrzosek huomautti, sama arvo löytyy kuitenkin jo neljästä energiajuomatölkistä.Näin suuri määrä kemiallista nestettä voi siis aiheuttaa kaikki tyypillisen kofeiinimyrkytyksen oireet: sydämentykytystä, päänsärkyä ja huimausta, käsien vapinaa, heikkoutta, kohonnutta verenpainetta, ärtyneisyyttä, ahdistuneisuutta ja vatsavaivoja.

Myönnä itsekin, että 4 tölkkiä energiajuomaa on suhteellisen vähän, silti useat ihmiset kurottavat näitä juomia yksi toisensa jälkeen pitkillä automatkoilla.Johtopäätös? Hyvin yksinkertainen.On jo parempi pysähtyä kahville!

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten