KotiReseptitLähes kaikki uskovat niihin: lääkäri on kumonnut tärkeimmät myytit muka haitallisista elintarvikkeista

Lähes kaikki uskovat niihin: lääkäri on kumonnut tärkeimmät myytit muka haitallisista elintarvikkeista

Gastroenterologi Andrei Kharitonov paljasti tärkeimmät myytit tuotteista, jotka ovat muka vaarallisia ihmisen ruoansulatuskanavalle.Lääkäri omisti tälle kokonaisen kirjan, jossa hän kertoo, miten haitallisia eivät ole itse tuotteet, vaan niitä koskevat harhaluulot.

Esimerkiksi monet väittävät, että kahvia ja hedelmiä tyhjään vatsaan ei voi syödä, koska suolahappo ja muut hapot vaikuttavat negatiivisesti mahalaukun limakalvoon.Lääkäri selitti, että limakalvo on täydellisesti sopeutunut näihin ärsyttäviin aineisiin, eikä ole mitään todisteita siitä, että kahvi tai hedelmät olisivat niin haitallisia.

Joihinkin vatsavaivoihin voi jopa auttaa tulinen paprika.

Kuva: Engin Akyurt/pexels.com.

Sama pätee mausteiseen ruokaan: paprikan sisältämä kapsaisiini on paljon vaarattomampaa kuin monet luulevat.Se stimuloi mikroverenkiertoa ja limanmuodostusta, mikä suojaa vatsaa.Joillakin potilailla, joilla on toiminnallinen dyspepsia, mausteiset ruoat voivat jopa vähentää kipua.

Toinen myytti on se, että maito muka kumoaa kahvin haitat.Maito vain vähentää mahalaukun happamuutta ja vähentää mahahaavan oireita, sillä ei ole mitään tekemistä kahvin haittojen neutraloinnin kanssa, kiteytti Haritonov keskustelussa ’Komsomolskaja Pravdan’ kanssa.

Muistuttaa, äskettäin tutkijat ovat kertoneet, onko kapsaisiini paprikoista auttaa laihtua.Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

1 KOMMENTTI

  1. Uskon vahvasti lääkärin sanoihin! On tärkeää erottaa faktat ja harhaluulot ruokavalioon liittyen. Mielenkiintoista tietoa, joka saa pohtimaan omia ruokailutottumuksia. Kiitos ja kunnioitusta lääketieteelliselle asiantuntemukselle!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten