KotiUusiokäyttöideatKuinka päästä eroon pyyhkeistä ummehtunutta hajua: kaksi vinkkiä kokeneilta kotiäidiltä

Kuinka päästä eroon pyyhkeistä ummehtunutta hajua: kaksi vinkkiä kokeneilta kotiäidiltä

Talvea pidetään perustellusti vaatteiden pesun vaikeimpana aikana. Kylmässä ilmastossa ja toistuvissa sateessa tai lumisateessa märkä pyykki ei yksinkertaisesti ehdi kuivua luonnollisesti. Ja jos vaatteet tai pyyhkeet pysyvät märkinä pitkään, niiden kuituihin alkaa kehittyä epämiellyttävää hajua. Kuinka estää tällainen kehitys? Tehokkaita temppuja on useita.

 

 

  • Kylmästä talvisäästä johtuen pyykki, erityisesti paksut puuvillapyyhkeet, kuivuu pesun jälkeen hyvin pitkään. Ja pitkäaikainen altistuminen kostealle tilaan johtaa epämiellyttävien hajujen esiintymiseen kankaan kuitujen sisällä.

 

Tämän välttämiseksi sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota pyyhkeiden kuivaamiseen käytön jälkeen jättämättä niitä kosteiksi. Säännöllinen ilmakuivaus auttaa estämään hajun voimistumisen.

 

Ensinnäkin pesun aikana koneeseen voidaan lisätä soodavetykarbonaattia ja valkoetikkaa , jotka desinfioivat pyykin ja itse välineet estäen hajujen muodostumisen. Valitettavasti ruokasoodaa ei voi käyttää kaikissa pesukoneissa, joten vain etikka käy.

 

Toiseksi, pyyhkeiden liottaminen 48 tunnin ajan veden ja etikan seoksessa ennen kuin ripustat ne ulos kuivumaan auttaa. Tämä auttaa pääsemään eroon epämiellyttävistä hajuista. Etikan sijasta voit käyttää tässä myös ruokasoodaa.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten