KotiMielenkiintoinenKokeneet mökkipuutarhurit istuttavat niitä useimmiten omenapuiden alle: muista nämä 4 hyväksi todettua...

Kokeneet mökkipuutarhurit istuttavat niitä useimmiten omenapuiden alle: muista nämä 4 hyväksi todettua kasvilajia

Harmonisten kasviyhdyskuntien luominen on yksi jokaisen puutarhurin tärkeimmistä tehtävistä.Oikein valituilla naapureilla voi olla suotuisia vaikutuksia toisiinsa, ne suojaavat tuholaisilta, parantavat maaperän koostumusta ja edistävät runsaampaa hedelmäntuotantoa.

Jotkin kasviyhdistelmät voivat kuitenkin olla haitallisia samankaltaisten tautien tai ravinnekilpailun vuoksi.Tässä artikkelissa tarkastelemme, mitkä kasvit sopivat omenapuiden ihanteellisiksi kumppaneiksi ja mitkä kasvit on parasta välttää yhdessä istutettaessa.

Ensinnäkin omenapuiden luotettavia suojelijoita kirvoja vastaan ovat ketohanhikki, rantakukka ja samettikukka.Nämä kasvit karkottavat ei-toivotut hyönteistuholaiset ja estävät niitä pääsemästä arvokkaaseen satoon.

Toiseksi apila rikastuttaa maaperää typellä, joka on välttämätöntä omenapuiden kasvulle ja kehitykselle.Se houkuttelee myös mehiläisiä, jotka huolehtivat pölytyksestä ja hyvästä sadosta.

Kolmanneksi , hostat ja pionit ovat erinomainen valinta.Ne luovat suojaa tuulelta ja tarjoavat omenapuille suotuisat varjoiset olosuhteet.

Neljänneksi vihreät kasvit, kuten salaatti, pinaatti ja hapankorppu, ovat myös hyviä naapureita, koska ne eivät aiheuta kilpailua resursseista.

Mitä ei saisi istuttaa omenapuun alle?

Ensiksi on hylättävä ajatus mausteyrttien, kuten mintun, basilikan, salvian tai persiljan, istuttamisesta omenapuiden viereen, koska niillä voi olla kielteinen vaikutus satoon.

Toiseksi , pidä auringonkukat, laaksoliljat, perennat ja ruusut kaukana omenapuista.Niiden juuristot ja ravinteiden tarve voivat olla haitallisia puille.

Kolmanneksi , omenapuiden läheisyyteen ei pidä istuttaa pihlajaa, lintukirsikkaa, kalmusta ja koivua, koska ne houkuttelevat tuholaisia ja köyhdyttävät maaperää.

Neljänneksi , ennen kuin valitset seuralaiskasveja, tutki huolellisesti niiden ominaisuuksia.Oikeat naapurit eivät ainoastaan suojaa omenapuita, vaan tarjoavat niille myös ihanteelliset olosuhteet menestyä.

Ennen kuin valitset seuralaiskasveja, tutki huolellisesti niiden ominaisuuksia.Oikeat naapurit eivät ainoastaan suojaa omenapuita, vaan myös tarjoavat niille ihanteelliset olosuhteet menestyä.

Muista, että omenapuiden ja muiden viljelykasvien taitava yhdistäminen luo harmonisen ja erittäin tuottavan puutarhan ekosysteemin.Noudata kokeneiden puutarhureiden suosituksia ja tee tarvittaessa muutoksia – ja ponnistuksesi palkitaan runsaalla ja herkullisella omenasadolla!

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten