KotiReseptitKerää suuri sato terveitä porkkanoita: kokeneet puutarhurit suosittelevat tätä pintakäsittelyä

Kerää suuri sato terveitä porkkanoita: kokeneet puutarhurit suosittelevat tätä pintakäsittelyä

Porkkanat – suosittu vihannes, jota arvostetaan sen ravitsemuksellisten ominaisuuksien ja monipuolisten sovellusten vuoksi ruoanlaitossa.Runsaan ja laadukkaan sadon saamiseksi on valittava oikeat kylvöpäivät, annettava kasveille asianmukaista hoitoa ja kerättävä ja varastoitava juurikasvit asianmukaisesti.

Näiden yksinkertaisten suositusten noudattaminen auttaa sinua kasvattamaan erinomaisia porkkanoita sekä tuoreena että pitkäaikaiseen varastointiin.

Ensinnäkin on tärkeää ottaa huomioon viljeltävien porkkanoiden käyttötarkoitus ja valita kylvöajankohdat sen mukaan.Kevätkylvö tuottaa sadon tuoretta kulutusta varten ja kesäkylvö – syksyn ja talven varastointia varten.Keskity tällöin lajikkeiden kasvukauteen ilmastovyöhykkeelläsi.

Toiseksi anna kasveille asianmukainen ravinto mineraalilannoitteiden avulla.Levitä istutuksen yhteydessä ammoniumnitraattia, superfosfaattia ja kaliumsulfaattia (20, 30 ja 15 grammaa neliömetrille) ja lannoita 1,5 kuukauden kuluttua fosfori-kaliumyhdisteillä.

Kolmanneksi , vältä porkkanoiden istuttamista tuoreen lannan levittämisen jälkeen, koska se voi aiheuttaa hedelmiin epämuodostumia ja nitraattien kertymistä.

Neljänneksi , korjatkaa sato ennen syksyn ensimmäisiä pakkasia, kun lämpötila laskee +4°C:een.Jätä pieni vihreä pyrstö säilytyksen parantamiseksi.

Viidenneksi , ennen varastointia, kuivaa korjatut porkkanat ja säilytä ne optimaalisessa 0-2°C:n lämpötilassa.

Noudattamalla yksinkertaisia agroteknisiä sääntöjä porkkanoiden viljelyssä, saat itsellesi laadukkaan sadon tästä arvokkaasta vihanneksesta.Kun kylvöajankohdat ovat oikeat, porkkanaa hoidetaan oikein, sato korjataan ajoissa ja varastointiolosuhteet ovat optimaaliset, voit nauttia maukkaista ja terveistä porkkanoista ympäri vuoden.Näe vaivaa, ja työsi palkitaan runsaalla sadolla tätä ihanaa juureksia!

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten