KotiReseptitKananmunat lisäävät kollageenin tuotantoa ja voivat jälleenrakentaa niveliä: tiedätkö, kuinka monta palaa...

Kananmunat lisäävät kollageenin tuotantoa ja voivat jälleenrakentaa niveliä: tiedätkö, kuinka monta palaa päivässä sinun pitäisi syödä?

Kananmunat, tai tarkemmin sanottuna munanvalkuaiset , auttavat lisäämään kollageenin tuotantoa kehossamme.

Mutta mitä on kollageeni ja miksi sen tuotannon lisääminen on niin tärkeää?

Tuomme vastauksia tähän artikkelissa.

Ihmeruoka

Kiitos gyogyszernelkul-portaalin, opit lisää miten munat voivat auttaa sinua.

Mitä munat sisältävät?

Kananmunat ovat arvokas ravintoaineiden lähde ja täysravinto.Ne koostuvat kahdesta pääosasta: valkuaisesta ja keltuaisesta , joita ympäröi kuori.

Kananmunan valkuainen muodostaa noin 60 % munan tilavuudesta , ja se koostuu pääasiassa vedestä (noin 88 %) ja proteiinista (noin 10 %).Kananmunaproteiini on terveellistä ja helposti sulavaa, ja se sisältää kaikkia ihmiskeholle välttämättömiä aminohappoja. Kananmunan valkuaisproteiinin lisäksi se sisältää myös pieniä määriä vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten riboflaviinia, kaliumia ja magnesiumia.

Keltuaisen osuus kananmunan tilavuudesta on noin 30 % ja se sisältää runsaasti rasvaa (noin 31 %), proteiinia (noin 16 %) sekä vitamiineja ja kivennäisaineita.Keltuainen sisältää A-, D-, E-, K-, B12-, folaatti- ja koliini-vitamiineja.Kivennäisaineista kalsium, rauta, sinkki, seleeni ja fosfori ovat edustettuina.Kananmunankeltuainen on myös aivojen ja hermoston toiminnan kannalta tärkeän lesitiinin lähde.

Proteiinien, rasvojen, vitamiinien ja kivennäisaineiden lisäksi kananmunat sisältävät myös karotenoideja , luteiinia ja zeaksantiinia, jotka ovat antioksidantteja ja suojaavat soluja vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta.Runsaan ravintoainepitoisuutensa ansiosta kananmunat ovat erinomaista ravintoa kaikenikäisille.

Ne sopivat lasten, aikuisten ja senioreiden ruokavalioon.Kananmunat ovat edullisia ja niitä voi valmistaa monin eri tavoin, joten ne ovat ihanteellinen osa terveellistä ja maukasta ruokavaliota.

Kollageenin lähde

Kehossamme on proteiineja. Kollageeni on yksi yleisimmistä ihmiskehossa esiintyvistä proteiineista.

Mitä enemmän kollageenia kehossamme on, sitä kiinteämpi ja kimmoisampi ihomme on.

Kollageeni ei kuitenkaan tarjoa ainoastaan iholle lujuutta ja kimmoisuutta, vaan sitä on myös lihaksissa, luissa ja jänteissä..

Jos kollageenia puuttuu tai se vähenee myös välissä, liikuntaongelmia ja jopa kipua voi esiintyä.

Kananmunat, tarkemmin sanottuna kananmunan valkuaiset, sisältävät myös kollageenia, joten niitä kannattaa syödä säännöllisesti.

Nykyään on hälvennetty harhaluuloja siitä, että kananmunilla olisi negatiivinen vaikutus kolesteroliin, joten tätä ruokaa on hyvä nauttia kohtuullisesti.

Kananmunissa on hyvin paljon kollageenia, joten niistä voi olla hyvin apua sidekudossairauksien ehkäisyssä.

Kollageeni voi myös parantaa ihon laatua sen lisäksi, että se vähentää ryppyjen määrää ja ryppyjen mahdollisuutta.

Eräässä tutkimuksessa he ottivat mukaan ihmisiä, joiden niskan ja hartioiden liikelaajuus oli kaventunut.

Koehenkilöt saivat kollageenilisää joka ikinen päivä 8 viikon ajan.

Kahden kuukauden kuluttua he huomasivat, että he pystyivät liikuttamaan kipeytyneitä ruumiinosiaan paljon paremmin, erityisesti niskaansa ja hartioitaan..

Tällaisia myönteisiä vaikutuksia on kollageenilla.

Niveltulehdus vaikuttaa moniin ihmisiin.

Nivelet voivat tulehtua monissa kehon osissa, kuten lonkissa, selkärangassa, käsivarsissa, jaloissa ja erityisesti polvinivelissä.

Kuitenkin kananmunista löytyvä kollageeni voi vähentää merkittävästi tulehdusta ja nivelkipua.Lisäksi munien syöminen palauttaa nivelten liikkuvuuden. .

Säännöllinen kollageenin käyttö voi hyödyttää myös naisia, jotka ovat tulleet vaihdevuosiin ja kärsivät nivelvaivoista..

Kananmunan kollageeni sisältää myös runsaasti aminohappoja nimeltä proliini ja glysiini, molemmilla aminohapoilla on myönteisiä vaikutuksia ruoansulatusjärjestelmän terveyteen.

Hemmottele siis itseäsi munilla ja tee jotain kehollesi. .

Kuinka monta munaa päivässä pitäisi syödä?

Terveille ihmisille on ok syödä yhdestä kahteen munaa päivässä osana terveellistä ruokavaliota.Uudet kolesterolia ja munia koskevat tutkimustulokset ovat osoittaneet, että niiden syömisellä suositelluissa määrissä ei ole kielteisiä vaikutuksia terveyteen.

Kananmunan proteiini on terveellistä ja helposti sulavaa , keltuainen sisältää runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita, ja kokonainen kananmuna sisältää koliinia, joka on tärkeää aivoille ja hermostolle.Yksilöllisillä tekijöillä, kuten iällä, terveydentilalla, ruokailutottumuksilla ja kaloritarpeella, on tietenkin merkitystä.

Henkilöiden, joilla on korkea kolesteroli tai sydän- ja verisuonitauti , tulisi neuvotella lääkärin kanssa munien suositellusta saannista.Valmistustapa on myös tärkeä: paistetut munat sisältävät enemmän rasvaa ja kaloreita kuin kovaksi tai pehmeäksi keitetyt munat.

Älä unohda monipuolista ruokavaliota: munien tulisi olla vain yksi monista terveellisistä ruoka-aineista, joita syöt.Jos sinulla on kysyttävää kananmunien syömisestä ja terveydestäsi, käänny lääkärisi tai rekisteröidyn ravitsemusterapeutin puoleen.

Hyvää terveyttä!

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten