KotiKeittiöniksitKaadan vähän vanulle ja laitan kulmiin.Hiiret kääntyvät oven edessä ja menevät naapuriin

Kaadan vähän vanulle ja laitan kulmiin.Hiiret kääntyvät oven edessä ja menevät naapuriin

09. 07. 2024 (Kuva: shutterstock/IrinaK).

Kun taloon ilmestyy hiiri, monet ihmiset joutuvat paniikkiin eivätkä tiedä, mitä tehdä.Valitettavasti aika on tällaisessa tilanteessa ratkaisevan tärkeää, sillä kun tuholainen on kerran asettunut paikalleen, sitä on vaikea karkottaa.Yksi asia keittiön kaapista auttaa.

Joillekin hiiret ovat söpöjä pikkueläimiä, jotka vain etsivät suojaa ja ruokaa.Toiset taas pelkäävät niitä paniikissa ja etsivät keinoja houkutella ne ulos talosta heti, kun näkevät liikkuvan hännän keittiössä.Hiiriongelma on pahin syksyllä ja talvella, sillä kylmät lämpötilat saavat tuholaiset etsimään suojaa.Valitettavasti ne voivat tehdä paljon vahinkoa.

Mikä haju lannistaa hiiret kodissa? Istuta neljä kasvia

Jos olet joskus ollut tekemisissä hiirien kanssa, olet varmasti huomannut, että nälkäisinä ne pystyvät syömään mitä tahansa.Ne pureskelevat ruokaa, vaatteita, kirjoja, kaapeleita ja seiniä.Vaikka et pelkää niitä ja pidät niitä söpöinä, on parempi olla kutsumatta niitä kotiisi ja antamatta niiden asua siellä.Muuten saatat hukkua korjauskustannuksiin.

Yksi tehokkaimmista tavoista päästä eroon hiiristä on istuttaa taloon kasveja, jotka karkottavat tuholaisia hajullaan.Ne erittävät välttämättömiä aineita, jotka lannistavat eläimiä käymästä talossa.Näitä ovat mm:

  • piparminttu, .
  • laventeli,.
  • keltainen kamomilla,.
  • Kuivattu ruohosipulin kukka.

VINKKI! Jos sinulla ei ole kasveja käsillä, voit ripustaa keittiöön ja kellariin tuoksuvia pusseja kuivattuja yrttejä.

Liota ja levitä jokaiseen huoneeseen.Tämä on tehokkain tapa saada hiiret kiinni

Hiiret eivät pidä puhtaista ja ilmatiiviistä huoneista. Voit minimoida tuholaisten riskin poistamalla reiät seinistä, tiivistämällä ikkunat, ovet ja ilmastointikanavat. Tyhjennä roskakori säännöllisesti äläkä jätä ruoantähteitä työtasolle. Tuholaiset ovat myös herkkiä äänille.On hyvä idea ottaa alumiinifoliota ja levittää sitä nurkkiin. Sen kahina ja hehku pelottaa eläimet pois. Myös vanun liottaminen omenaviinietikkaan on hyväksi havaittu menetelmä.Levitä sitä eri puolille asuntoa.Etikan haju saa hiiret menettämään hajunsa, hämmentymään ja vetäytymään mieluummin.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten