KotiReseptitJuo tätä juomaa, kun liikut vähän.Se auttaa sinua kompensoimaan istuvan elämäntavan vaikutuksia

Juo tätä juomaa, kun liikut vähän.Se auttaa sinua kompensoimaan istuvan elämäntavan vaikutuksia

Kahvin nauttimisen positiiviset vaikutukset kehoon on vahvistettu toisessa tutkimuksessa.Tällä kertaa siinä tutkittiin, miten juoma voi vaikuttaa istuvaa elämäntapaa harjoittavien ihmisten terveyteen.Tulokset ovat lupaavia, mutta tutkijat itse varoittavat, että lisätutkimuksia tarvitaan.On huomattava, että kahvi ei korvaa liikuntaa.

Tutkimuksen tavoitteena oli arvioida istuvan elämäntavan ja kahvin kulutuksen yhteyttä yleis- ja sydän- ja verisuonitautikuolleisuuteen yhdysvaltalaisilla aikuisilla.Tulokset osoittivat, että yli kuusi tuntia päivässä istuminen ja kahvin käyttämättömyys olivat vahvasti yhteydessä lisääntyneeseen riskiin kuolla kaikkiin syihin ja sydän- ja verisuonitauteihin.

Uutta tutkimusta kahvista.Juo, jos et liiku tarpeeksi

Huhtikuussa 2024 BMC Public Health -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ne, jotka eivät juoneet kahvia ja istuivat vähintään kuusi tuntia päivässä, kuolivat 58 prosenttia todennäköisemmin kaikkiin syihin kuin ne, jotka käyttivät kahvia ja istuivat alle kuusi tuntia päivässä.Tutkimuksessa käytettiin lähes 11 000 ihmisen tietoja, jotka kerättiin vuosina 2007-2018 osana Yhdysvaltain kansallisen terveystilastokeskuksen National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) -tutkimusta.

Mutta entä jos joku istuu ja juo paljon kahvia? Huimin Zhou, Kiinan Soochowin yliopiston tutkija ja tutkimuksen pääkirjoittaja, huomautti The Washington Postin haastattelussa, että istumatyötä tekevillä ja kahvia juovilla ihmisillä oli 24 prosenttia pienempi kuolemanriski verrattuna niihin, jotka istuivat yli kuusi tuntia eivätkä juoneet kahvia.

Fyysinen aktiivisuus on tärkeää.Kahvi ei korvaa sitä

Tutkijat, jotka ovat pääasiassa Soochowin yliopistosta Suzhoussa Kiinassa, raportoivat tutkimuksessaan, että yli kahdeksan tuntia päivässä istumiseen voi liittyä 46 prosentin riski kuolla mistä tahansa syystä ja 79 prosentin riski kuolla sydän- ja verisuonitauteihin verrattuna ihmisiin, jotka istuvat alle neljä tuntia päivässä.

Lisäksi eniten kahvia juovilla , yli kaksi kupillista päivässä, oli 33 prosenttia pienempi riski kuolla mistä tahansa syystä ja 54 prosenttia pienempi riski kuolla sydän- ja verisuonitautiin verrattuna niihin, jotka eivät juoneet kahvia.Johtopäätöksenä tutkijat kuitenkin totesivat, että „koska kahvi on monimutkainen yhdiste, tarvitaan lisää tutkimusta“.

On muistettava, että kahvi ei poista istuvan elämäntavan kielteisiä vaikutuksia.Ja niitä on valitettavasti aika paljon.American Institute for Cancer Research varoittaa muun muassa paksusuolen, rintojen ja ruokatorven syövistä.Se muistuttaa meitä myös siitä, että liikkumaton elämäntapa on yhteydessä lisääntyneeseen diabetes 2 -riskiin.tyypin diabeteksen ja sydän- ja verisuonitautien riskiin.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten