KotiUusiokäyttöideatIstuta niitä geraniumien sijaan.Ne ovat aivan yhtä kauniita.Parveke täynnä kukkia ja perhosia...

Istuta niitä geraniumien sijaan.Ne ovat aivan yhtä kauniita.Parveke täynnä kukkia ja perhosia taatusti

4. 7. 2024 (Kuva: shutterstock/pikselstock).

Mitä istuttaa parvekkeelle mehiläisille? Vaikka turvaudumme useimmiten pelargonioihin, ei ole pulaa muista kasveista, joita on helppo kasvattaa ja jotka ovat upeita kauneudellaan.Löydät varmasti jotakin itsellesi sopivaa.Mitkä lajit ovat huomiosi arvoisia.

Jos haaveilet kauniista, värikkäästä parvekkeesta, josta ei ole puutetta kukista, sinun ei tarvitse valita pelkästään pelargonioita.Markkinoilla on monia upeita lajeja, jotka paitsi ihastuttavat ulkonäöllään, myös houkuttelevat perhosia ja hyödyllisiä mehiläisiä.Mitkä niistä kannattaa istuttaa ilahduttamaan silmää?

Miksi istuttaa hunajakasveja? Huolehdi mehiläisistäsi

Mehiläisten heimoon kuuluvat hyönteiset ovat keskeinen osa ekosysteemiä, joka takaa elämänkierron sujuvan toiminnan luonnossa.Ne pölyttävät kasveja, jotta ne voivat kasvaa ja kantaa hedelmiä, muun muassa. Ilman mehiläisiä ei olisi kukkia, pensaita tai hedelmäpuita.Valitettavasti ne löytävät nyt yhä vähemmän ruokaa ja suojaa kaupungeista.Jotta voisit auttaa niitä edes hieman, suosittelemme käyttämään parvekkeellasi mehiläisystävällisiä kasveja, joita ne rakastavat.Varmista vain, ettet käytä niihin kemikaaleja, jotka voivat vahingoittaa näitä hyödyllisiä hyönteisiä.Mitkä kukat sinun pitäisi valita?

Mitä istuttaa parvekkeelle mehiläisille? Valitse violetti

Parvekkeelle voi muun muassa istuttaa menestyksekkäästi kauniin laventelin , joka ei vaadi paljon vaivaa tehdäkseen vaikutuksen violeteilla kukillaan.Etsi sille aurinkoinen paikka ja muista kastella sitä säännöllisesti, mutta ei liikaa Kukinnan jälkeen sinun on leikattava varret, mikä antaa niille kauniin muodon ja tekee niistä erittäin tiheitä.Jos pidät violetista, myös upeat lobelia, kanerva tai kissankäpälä sopivat.

Mitkä parvekekukat ovat helppoja ylläpitää? Mehiläiset kiittävät sinua niistä

Monenlaisten lajien ystävät voivat istuttaa parvekkeelle myös muita, harvinaisempia kasveja, joista mehiläiset – ja muuten myös perhoset – ovat kiitollisia.Lista on todella pitkä ja sisältää mm:

 • Kehäkukat , jotka viihtyvät parhaiten lämpimässä ja auringonpaisteessa ja vaativat kastelua, kun pintamaa on täysin kuivunut,.
 • axameliaceae , jotka tarvitsevat aurinkoisen paikan ja säännöllistä kastelua, vaikka sietävätkin ajoittaista kuivuutta,.
 • zinniat , jotka rakastavat aurinkoa ja lämpöä, mutta eivät siedä liikaa vettä,.
 • Värikkäät daaliat , jotka myös rakastavat aurinkoa ja tarvitsevat sitä kukkiakseen runsaasti, mutta joiden on myös pidettävä multa koko ajan kosteana, koska ne eivät siedä veden puutetta.
 • VINKKI! Edellä mainittujen kasvien lisäksi parvekkeelle voi istuttaa orvokkeja, orvokkeja, orvokkeja, astereja, salvioita, maatiaiskukkaa, mesiangervoja ja huppupania.Valikoima on todella suuri.

  Niko Ahlqvist
  Niko Ahlqvist
  Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
  RELATED ARTICLES

  JÄTÄ VASTAUS

  Kirjoita kommenttisi!
  Kirjoita nimesi tähän

  Am beliebtesten