KotiMielenkiintoinenEU:n ansiosta autoissa on nyt oltava uudet rajoittimet.Autosi ei anna sinun tehdä...

EU:n ansiosta autoissa on nyt oltava uudet rajoittimet.Autosi ei anna sinun tehdä tätä

Alkaen 7.heinäkuuta 2024 kaikissa Euroopan unionissa myytävissä uusissa autoissa on oltava älykäs nopeudenrajoitin (ISA).Tämä järjestelmä, jonka tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta, on merkittävä muutos sekä autonvalmistajille että autoilijoille.

Mikä on ISA ja miten se toimii?

ISA käyttää kameroita, jotka tunnistavat nopeusrajoitusmerkit, sekä GPS- ja satelliittinavigointijärjestelmistä saatuja tietoja nopeusrajoituksen määrittämiseksi tietyllä tieosuudella.Jos ajoneuvo ylittää tämän rajoituksen, se varoittaa kuljettajaa äänimerkillä tai tärisyttämällä ohjauspyörää tai kaasupoljinta.Jos kuljettaja ei reagoi, järjestelmä vähentää moottorin tehoa ja hidastaa ajoneuvon automaattisesti säädettyyn rajoitukseen.

Kuljettaja voi kytkeä ISA-järjestelmän pois päältä, mutta se aktivoituu automaattisesti uudelleen, kun auto käynnistetään.Toimenpide on osa laajempaa EU:n strategiaa, jonka tavoitteena on nolla liikennekuolemaa vuoteen 2050 mennessä.

Vaikutukset Yhdistyneeseen kuningaskuntaan

Vaikka EU:n sääntö ei ole oikeudellisesti sitova Yhdistyneessä kuningaskunnassa Brexitin jälkeen, autonvalmistajat eivät ole osoittaneet kiinnostusta toimittaa Yhdistyneen kuningaskunnan markkinoille autoja, joissa ei ole ISA-järjestelmää.Tämä johtuu halusta vähentää valmistuskustannuksia ja monimutkaisuutta, mikä johtaa siihen, että koko Euroopan markkinoille tarjotaan vain yksi auto.

Väistyvä konservatiivihallitus sulki pois pakollisen ISA:n käyttöönoton, mutta uusi työväenpuolueen hallitus voisi omaksua toisenlaisen kannan ja pyrkiä tiiviimpään lähentymiseen Euroopan komission kanssa.

ISA:n turvallisuushyödyt

ISA:n tärkein kannattaja on Euroopan liikenneturvallisuusneuvosto (ETSC), joka väittää, että se vähentää törmäyksiä 30 prosenttia ja liikennekuolemia 20 prosenttia.Yhdessä muiden toimenpiteiden, kuten autonomisen hätäjarrutuksen (AEB), kanssa ISA voisi estää jopa 140 000 vakavaa loukkaantumista liikenneonnettomuuksissa vuoteen 2038 mennessä.

ISA:n käyttöönottoa tukee myös törmäystesteistään tunnettu EuroNCAP-organisaatio.„Nopeusrajoitusten parempi noudattaminen ehkäisee onnettomuuksia ja lieventää niiden seurauksia, jotka tapahtuvat, &#8220 se sanoo.

ISA:n haasteet ja rajoitukset

Monista eduistaan huolimatta ISA-järjestelmällä on myös puutteensa.Tekniikka ei ole aina luotettava, ja ajoneuvoilla, jotka luottavat merkkien tunnistamisessa pelkästään kameroihin, voi olla ongelmia tilanteissa, joissa merkit eivät ole selvästi näkyvissä tai puuttuvat.Järjestelmä voidaan siis kytkeä pois päältä, jolloin vältetään epämiellyttävät tilanteet, kuten nopeusrajoitukset moottoritiellä.

Johtopäätös

Uusi pakollinen ISA-asetus on merkittävä askel kohti turvallisempia teitä EU:ssa.Vaikka Yhdistyneellä kuningaskunnalla ei ole velvollisuutta ottaa käyttöön näitä sääntöjä, on todennäköistä, että ISA-järjestelmistä tulee vakiovaruste autoihin täällä.Turvallisuusorganisaatioiden paine ja valmistajien pyrkimys yhtenäisiin valmistuskäytäntöihin ovat keskeisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat tämän tekniikan tulevaisuuteen.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten