KotiVinkkejä kotiinEtanoilla ei ole mitään mahdollisuuksia puutarhassa.Se on halpaa ja sitä tarvitsee vain...

Etanoilla ei ole mitään mahdollisuuksia puutarhassa.Se on halpaa ja sitä tarvitsee vain ripotella

Etanat ja etanat ovat todellinen vitsaus puutarhassa.Jokainen, joka on törmännyt niihin, tietää, millaista tuhoa ne aiheuttavat ja millainen ylämäkitaistelu sinun on käytävä suojellaksesi satoasi.Mutta se on mahdollista.

On vain käytettävä tehokasta tuotetta, eikä sen tarvitse olla ympäristölle vaarallinen kemikaali.Basalttijauho on ihanteellinen ratkaisu.Miten se toimii etanoita vastaan ja miten sitä käytetään? Tässä on muutamia vinkkejä.

Etanat ja etanat puutarhassa

Etanat ja etanat näyttävät huomaamattomilta ja niihin liitetään hidasta liikettä, mutta ne voivat itse asiassa aiheuttaa tuhoa puutarhassa hetkessä.Tämä johtuu niiden ahneudesta ja nopeasta lisääntymisestä.Näiden tuholaisten suuri populaatio on jokaisen puutarhurin painajainen.

Etanat ja kotilot syövät kuollutta orgaanista ainesta, mutta valitettavasti se ei ole ainoa asia, jota ne syövät.Ne pitävät myös elävistä kasveista, ja mikä pahinta, ne syövät niiden kaikkia osia, sekä maanpäällisiä osia, erityisesti lehtiä ja varsia, jopa kukkia ja hedelmiä, että maanalaisia osia: mukuloita, juuria ja sipuleita.

Puritut kasvit heikkenevät ja lopulta kuolevat.Näin etanat tuhoavat vihannes-, hedelmä- ja kukkaviljelmiä.Voidaanko tämä estää? Mekaaniset menetelmät ja etanoiden käsinpoiminta sekä ansojen käyttö eivät useinkaan ratkaise ongelmaa.Paras tapa on käyttää tehokasta etanoiden torjunta-ainetta.

Käytä tätä etanapuristetta päästäksesi eroon ongelmasta

Markkinoilla on saatavilla kemiallisia etanapellettejä, mutta ne eivät ole ympäristöystävällisiä.Niin sanotut siniset rakeet sisältävät metaldehydiä, joka on erittäin myrkyllinen ja haitallinen etanoiden lisäksi myös muille eläimille ja ihmisille.Puutarhassa, jota me, lapsemme, koiramme ja kissamme käyttävät, on parempi turvautua lempeämpiin mutta yhtä tehokkaisiin menetelmiin.

Erinomainen lääke etanoita vastaan on basalttijauho.Se on yksinkertaisesti jauhettua basalttikiveä, jota käytetään lannoitteena sen rikkaan koostumuksen ja arvokkaiden hivenaineiden suuren pitoisuuden vuoksi.Sillä on kuitenkin osoitettu olevan myös erinomainen vaikutus etanoihin ja etanoihin sekä hyönteisiin, kuten kirvoihin ja muurahaisiin.

Hienoksi jauhetun jauheen koostumuksen ansiosta jauho tarttuu kiinni tuholaisiin ja vaikeuttaa niiden liikkumista ja hengittämistä.Lisäksi kuparipitoisuus karkottaa tehokkaasti etanoita ja etanoita ja toimii paljolti kupariteipin tavoin.

Miten basalttipellettejä käytetään etanoita vastaan?

Basalttijauhoa voidaan levittää maan pinnalle ja käyttää lannoitteena.Etanoiden ja etanoiden torjunta-aidat toimivat kuitenkin paremmin sänkyjen varrella olevien kaistaleiden muodossa.Se on halpaa ja tehokasta.Yksi kilo basalttijauhoa maksaa vain muutaman zlotyn, ja se riittää 4 metrin esteen luomiseen.

On tärkeää levittää basalttijauhoa aurinkoisina päivinä, jolloin ei tuule tai sada.Se on parasta tehdä illalla, kun pölyttäjät ovat lähteneet pois ja ennen etanoiden aktiivisuuden huippua, joka on yöllä.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten