KotiUusiokäyttöideatEn enää koskaan heitä kirsikankuoria pois.Isoäitini kertoi minulle, mitä niistä voi loihtia

En enää koskaan heitä kirsikankuoria pois.Isoäitini kertoi minulle, mitä niistä voi loihtia

3. 7. 2024 (Kuva: shutterstock/Yanya).

Kesä on aikaa, jolloin nautimme mielettömästi kirsikoita. Vaikka siemenkuopat päätyvätkin yleensä roskiin, kannattaa tietää, että ne ovat arvokkaampia kuin luulisi. Tässä kerrotaan, miten niitä voi käyttää muutamalla muullakin tavalla.

Juuri nyt telineet ovat täynnä herkullisia ja kypsiä kirsikoita.Nämä mehukkaat hedelmät kätkevät sisäänsä kovia kuoppia, jotka voivat olla todellinen painajainen kauden herkkujen ystäville.Älä kuitenkaan heitä niitä pois.Voit käyttää niitä esimerkiksi. kotitekoisen termofoorin valmistamiseen.

Tapoja käyttää kirsikankuoria tai kirsikankiviä

Vaikka ne ovat myrkyllisiä elimistöllemme suoraan syötynä, niitä voidaan käyttää moniin tarkoituksiin keittiössä.Niitä voidaan käyttää muun muassa kakkujen ja limonadien maustamiseen.Sokerisiirappi, joka perustuu kuoppiin, on hyvin yksinkertainen valmistaa.Keitä ne vain sokerivedessä ja laita ne sitten jääkaappiin yöksi.

Siemenet kuumenevat hyvin nopeasti ja säilyttävät lämpöä pitkään, joten niistä voi tehdä kotitekoisen termofoorin.Tämä on loistava ratkaisu erityisesti niille, jotka välittävät ympäristöstä.Miksi se kannattaa? Termofori lievittää vatsakipuja – kuukautiskipuja ja reumaattisia kipuja, rentouttaa lihaksia ja lämmittää käsiä tai jalkoja miellyttävästi kylminä kuukausina.Sitä voidaan käyttää myös kylmänä kaikenlaisiin mustelmiin, nyrjähdyksiin tai turvotuksiin.

Jos haluat valmistaa sitä kotona, sinun tarvitsee vain poimia kirsikoista tai hapankirsikoista siemenet, puhdistaa ne huolellisesti hedelmälihasta ja altistaa ne auringolle kuivumaan perusteellisesti – mieluiten muutamaksi päiväksi.Sitten ompele kaksi puuvillakankaan palaa yhteen, täytä siemenet sisään ja ompele viimeinen reuna kiinni.Lämpöfoorin voi lämmittää mikroaaltouunissa noin kahden minuutin ajan, jolloin se on käyttövalmis.

Käytä niitä uudelleen puutarhassa

Siementen kerääminen nautituista hedelmistä ja uuden kasvin luominen niistä on kiehtovaa puuhaa.Vaikka se on kärsivällisen tehtävä, tulokset voivat olla hämmästyttäviä.Tähän voi käyttää jopa supermarketista ostettuja hedelmiä.Tärkeintä on asianmukainen valmistelu ennen istuttamista.

Valitse kypsiä kirsikoita tai hapankirsikoita, kuori ne ja puhdista kuoret huolellisesti hedelmälihasta.Niiden on oltava täysin kuivia ennen istutusta.Aseta ne kostean hiekan ja turpeen seokseen ja säilytä niitä jääkaapissa muutaman viikon ajan.Tarkista sillä välin, että ne ovat kosteassa maassa.Ne on parasta istuttaa maahan keväällä, mutta vasta viimeisen pakkasen jälkeen.Kasvi voi olla kaunis lisä puutarhaan, mutta ensimmäisiä hedelmiä on odotettava noin seitsemän vuotta.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten