KotiReseptitEi tomaatteja: mitkä homehtuneet elintarvikkeet kannattaa heittää heti pois ja mitkä voi...

Ei tomaatteja: mitkä homehtuneet elintarvikkeet kannattaa heittää heti pois ja mitkä voi vielä säästää

Tietynlaiset homeet, jotka pääsevät ihmisen elimistöön ruoan mukana, voivat aiheuttaa myrkytyksen.Lisäksi on toinenkin vaara – saada ’bonuksena’ E. coli, salmonella tai muita haitallisia bakteereja.

Tämän estämiseksi on parasta heittää välittömästi pois kaikki elintarvikkeet, joissa havaitaan jälkiä homeesta.

Tämä koskee erityisesti kinkkua ja vastaavia herkkutatteja sekä pehmeitä hedelmiä ja vihanneksia, kuten persikoita, mansikoita, kurkkuja ja tomaatteja.Muista hankkiutua eroon epäilyttävistä jogurteista, hilloista ja hilloista.Äläkä tietenkään viimeistele homeisia keiton tähteitä.

Homeiset tomaatit eivät saa koskaan päätyä pöytäänne.

Kuva: Pixabay/pexels.com.

Kovat juustot, joissa on kuori – parmesaani tai cheddar – voidaan kuitenkin pelastaa leikkaamalla ahkerasti pois kaikki alueet, joihin on ilmestynyt hometta.Poista säälimättä vähintään 2-3 cm juustoa homeen ympäriltä.Kokeile samaa kaaleille, paprikoille ja porkkanoille.

Jos mandariinin tai banaanin kuoren ulkopintaan (ei häntään!) ilmestyy homepilkku, kuori hedelmä varovasti ja katso sitä: se tuoksuu normaalilta eikä ole pehmennyt, joten voit huoletta syödä sen.

Muuten, kun valitset puolikovaa juustoa, varo huonoimpia lajikkeita – ne ovat täynnä antibiootteja.

 

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten