KotiReseptitÄlä juo näitä juomia, jos haluat nukkua hyvin ja saada runsaasti energiaa...

Älä juo näitä juomia, jos haluat nukkua hyvin ja saada runsaasti energiaa seuraavana päivänä

Uni on yksi terveellisen elämäntavan olennaisista elementeistä.Valitettavasti monilla ihmisillä on edelleen vaikeuksia nukahtaa tai ylläpitää asianmukaista unirytmiä eri tekijöistä johtuen.Ymmärtämällä tavallisten elintarvikkeiden vaikutusta yölepovaiheeseen tulee avain sen laadun parantamiseen.Mitä juomia kannattaa välttää ennen nukkumaanmenoa? Kahvi ei ole ainoa listalla – useimmiten se yhdistetään energiapuuskaan.

Juomat, jotka vaikeuttavat nukahtamista

Kahvi on luultavasti ensimmäinen, joka tulee mieleen tässä yhteydessä.Kaikki on sen sisältämän kofeiinin syytä ja joka on yksi tärkeimmistä syyllisistä nukahtamisvaikeuksiin.Tämä aine toimii piristeenä ja estää uneliaisuuden tunteesta vastaavien välittäjäaineiden toimintaa.Kahvin ja kofeiinipitoisten juomien nauttiminen myöhään iltapäivällä ja illalla voi viivästyttää merkittävästi nukahtamisprosessia ja heikentää unen laatua.

Lisäksi kofeiinilla on diureettinen vaikutus.Tämä johtaa tiheämpiin yöllisiin vessakäynteihin, mikä häiritsee unta ja johtaa heräämiseen aamulla väsyneenä ja keskittymisvaikeuksiin päivän aikana.

Saako teetä juoda yöllä?

Tee vaikuttaa paljon järkevämmältä vaihtoehdolta, kun on kyse ennen nukkumaanmenoa nautittavista juomista.Ei pidä aivan paikkaansa.On tärkeää ottaa huomioon sen koostumus, josta ei puutu teiini – miedompi kofeiini. Musta tee on tärkeä sen lähde, mutta myös vihreää teetä tulisi nauttia varoen ennen nukkumaanmenoa.

Suurina määrinä nautittu tee voi myös aiheuttaa uniongelmia ja usein toistuvia yöheräämisiä.Paljon parempi vaihtoehto on nauttia kamomillateosta, joka rauhoittaa ja edistää rauhoittumista ennen nukkumaanmenoa.

Mielestämme sillä on rentouttava vaikutus Itse asiassa se heikentää unen laatua

Mistä me oikein puhumme? Alkoholia ei voi jättää pois unta häiritsevien juomien luettelosta.Vaikka se saattaa vaikuttaa hyvältä ajatukselta rentouttaa jotakuta, se itse asiassa häiritsee vakavasti unisykliä.Se johtaa tiheisiin heräämisiin yön aikana ja vähäisempään REM-unen määrään, joka on elpymisen kannalta välttämätöntä.

Vältä sitä ei vain iltaisin

On vaikea olla mainitsematta energiajuomia, jotka sisältävät paitsi suuren annoksen kofeiinia, myös muita piristeitä, kuten tauriinia tai guaranaa.Tällaisten erityispiirteiden nauttimisen jälkeen on vaikea odottaa levollista ja palauttavaa unta.

Myös makeutettuja hiilihappojuomia kannattaa välttää.Niillä ei ole ainoastaan diureettista vaikutusta, vaan suuren sokeripitoisuutensa vuoksi ne myös nostavat verensokeritasoa ja edistävät painonnousua.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten