KotiUusiokäyttöideatÄlä heitä ei-toivottuja muovipulloja pois: 6 välttämätöntä käyttötarkoitusta kotona ja maaseudulla

Älä heitä ei-toivottuja muovipulloja pois: 6 välttämätöntä käyttötarkoitusta kotona ja maaseudulla

Nykymaailmassa ylikulutuksen ja jätteiden hävittämisen ongelma on akuutimpi kuin koskaan.Monet ihmiset pyrkivät löytämään luovia tapoja käyttää uudelleen erilaisia esineitä, myös muovipulloja.

Muoviastiat voivat löytää toisen elämän monin eri tavoin, käytännöllisistä kotitaloustarvikkeista omaperäisiin koriste-elementteihin.Tässä tekstissä esitellään mielenkiintoisia ideoita, joiden avulla vanhoille muovipulloille voi antaa uuden elämän ja edistää ympäristönsuojelua.

Ensinnäkin muovipullosta voidaan tehdä pölykauha.Aseta pullo sivuttain yhdelle kapeista sivuista, kahva ylhäällä, ja leikkaa osa pullon pohjasta pois vinossa kulmassa saksilla tai veitsellä.Tällaisesta kauhasta tulee korvaamaton apulainen pienten roskien siivoamisessa, ja sitä voidaan käyttää myös irtotavaroiden, kuten siementen, viljan tai mausteiden kaatamiseen.

Toiseksi muovipullosta voidaan tehdä pussinjärjestäjä.Tätä varten otetaan kolmen tai viiden litran pullo, leikataan pohja pois ja käännetään astia ylösalaisin ja kiinnitetään se sitten seinään itsekierteittävällä ruuvilla tai naulalla.Pullon voi sitten täyttää rypistetyillä paketeilla, jolloin ne pysyvät yhdessä paikassa ja ne on helppo ottaa esiin tarpeen mukaan.

Kolmanneksi muovipullot voivat olla erinomaisia astioita taimille.Jos sinulla ei ole käsilläsi erityisiä muoviastioita taimia varten, voit käyttää tavallisia pulloja.Leikkaa astian osa pois, täytä jäljelle jäävä osa mullalla ja aseta siemenet sen sisään.Tällaisten astioiden avulla on helppo itää ja kasvattaa taimet ja istuttaa ne sitten avomaahan.

Neljänneksi viiden litran muovipullosta voidaan tehdä kätevä kannettava järjestäjä siivousta varten.Tätä varten sinun on leikattava säiliön ylimääräiset osat pois, poltettava muovin reunat kynttilän tai sytyttimen liekillä – tämä auttaa tasoittamaan epätasaisuudet ja terävät reunat.Tuloksena syntyneeseen koriin voit laittaa kotitalouskemikaaleja ja siivoustarvikkeita, kuten pyyhkeitä, sieniä, harjaksia.Tästä organisoijasta tulee korvaamaton avustaja siivouksessa missä tahansa huoneessa.

Viidenneksi, viiden litran muovipullosta voi tehdä tuuliturbiinin, joka karkottaa lintuja ja myyriä.Tällainen koristeellinen koriste ei ainoastaan miellytä silmää alkuperäisellä muotoilullaan, vaan auttaa myös suojaamaan kasveja tuholaisilta.

Kuudenneksi, pulloa, jonka kaula on katkaistu, voidaan käyttää tuholaisloukun pohjana.Tätä varten sisäseinät on öljyttävä ja pohjalle on asetettava syötti.Tämän jälkeen pullo on asetettava 30 asteen kaltevuuteen ja varmistettava, että se kiinnitetään esimerkiksi kaivamalla se maahan.Tällainen ansa auttaa pääsemään eroon ei-toivotuista hyönteisistä ja jyrsijöistä, jotka voivat vahingoittaa kasveja.

Muovipullot, jotka normaalisti joutuisivat kaatopaikalle, voivat löytää uuden elämän ja muuttua hyödyllisiksi kotitaloustavaroiksi.Pienellä luovuudella ja vaivannäöllä yksinkertaisista muovipulloista voidaan valmistaa monenlaisia hyödyllisiä esineitä järjestelijöistä koriste-elementteihin.On tärkeää muistaa, että uudelleenkäytössä ja kierrätyksessä – ei ole kyse vain ympäristön suojelemisesta, vaan myös mahdollisuudesta olla luova, säästää rahaa ja edistää kestävämpää tulevaisuutta.Anna tämän tekstin inspiroida sinua luomaan omia ainutlaatuisia esineitä muovipulloista!

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten